Shopify mı, WooCommerce mı tercih etmeliyim?
Bu soru özellikle markasına özel E-ticaret altyapısı arayışına geçen birçok girişimci arasında son derece yaygındır. WooCommerce altyapısına karşı neden Shopify'ı tercih etmeniz gerektiğini bu yazımızda derledik. Keyifli okumalar! :)
Shopify'ın WooCommerce'a kıyasla 10 avantajı
1) Hepsi bir arada fiyat
WooCommerce ve Wordpress ücretsiz açık kaynaklı platformlar olsa da, bu platformlarda bir çevrimiçi mağaza çalıştırmanın maliyeti ücretsiz değildir. Güvenli ve canlı bir web sitesi oluşturmak için yine de hosting (barındırma), SSL sertifikaları ve eklentiler için ödeme yapmanız gerekmekte. Shopify'da barındırma, SSL sertifikası vb. ücretler aylık aboneliğe dahildir. Bu sayede işletmeniz büyüdükçe, maliyetleriniz yönetilebilir tutularak hosting (barındırma) maliyetiniz değişmez.
2) Dakikalar içinde satışa hazır
Shopify ile WooCommerce'i karşılaştırırken Shopify, kullanıma hazır bir çözüm sunmaktadır. Yani Shopify'a kaydolduğunuzda, çevrimiçi mağazanızı tamamlamanıza birkaç adım kalır. Kayıt sırasında alan adınızı bile seçersiniz. WooCommerce'de barındırma için kaydolmanız, bir alan adı satın almanız ve ardından Wordpress'e kaydolmanız ve bir eklenti olarak WooCommerce eklemeniz gerekir. WooCommerce'deki kurulum süreci, tüm ayrı bileşenler nedeniyle yönetilebilir olsa da, Shopify'a kıyasla biraz daha zor. Shopify'da neredeyse her şeyiniz hazır!
3) Güvenilir destek sistemi
Shopify ve WooCommerce karşılaştırmasında Shopify'da destek almanın ne kadar kolay olduğuna değineceğiz. WooCommerce'da destek, bilet desteği, WooCommerce belgeleri, canlı sohbet, e-posta ve bir blog şeklinde gelir. Shopify'da ise satıcılarının 7/24 telefon, canlı sohbet ve e-posta desteğine erişimi vardır. Ve bazı destek birden çok dilde mevcuttur. Ayrıca, e-ticaret yolculuğunuza başlamanıza yardımcı olacak yardım belgelerine, bir bloga, çevrimiçi kurslara ve hatta web seminerlerine erişebilirsiniz. (Henüz Shopify destek ekibinden memnun kalmayan birine rastlamadık :) )
4) Ücretsiz alt alan adı dahil
Shopify, her kayıtta .myshopify.com'da ücretsiz bir alt alan adı verir. Kendi alan adınıza sahip olmak istediğinize karar verirseniz, işlem Shopify'da yalnızca birkaç tıklamayla tamamlanabilir. Alan adının kullanılabilirliğini keşfetmenize yardımcı olan ücretsiz bir araç olan Alan Adı Oluşturucu'yu kullanabilirsiniz. WooCommerce'da, bir alt alan adı dahil olmadığı için alan adınızı bir üçüncü tarafla satın almanız gerekir.
5) SSL Sertifikası!
SSL sertifikası bir müşterinin sitenizden güvenle alışveriş yapabilmesine yardımcı olur. Web sitenizi güvende tutmaya yardımcı olan bir SSL sertifikasına sahip olmak hem WooCommerce'da hem de Shopify'da mümkündür. Ancak Shopify'da bu SSL sertifikası otomatik olarak dahil edilirken WooCommerce'da ayrı olarak ayarlamanız gerekir.
6) Sınırsız depolama alanı
WooCommerce ve Shopify, her ikisi de dosya depolama sunar. WooCommerce'da daha iyi dosya depolamaya erişmek için Amazon S3 Storage eklentisi aracılığıyla yılda 29 ABD doları ödemeniz gerekir. Shopify'da ödeyeceğiniz aylık ücrete otomatik olarak sınırsız depolama hizmeti de dahildir.
7) Birden fazla dil desteği
Web sitenizi birden çok dile çevirmek istiyorsunuz. Bu, hem WooCommerce hem de Shopify'da mümkündür. WooCommerce, üç dil için yılda 99 dolardan başlayan Multilingual Press adlı ücretli bir eklenti önerir. Shopify, Shopify, Shopify Advanced ve Shopify Plus planlarına sahip olanlar için Uluslararası Alan Adları ürünü aracılığıyla sınırsız sayıda dile izin verir. Tüm bölgeler için alan adları satın almayı veya bunun yerine bir alt alan adı kullanmayı seçebilirsiniz.
8) Süper hızlı site
Shopify, site hızını çok ciddiye alır ve Shopify sitelerini olabildiğince hızlı tutmak için çalışan bir performans uzmanları ekibine sahiptir. Hız puanınızı Shopify'ın yöneticisinde görüntüleyebilir ve sitenizin hızını olabildiğince hızlı tutmaya devam etmek için iyileştirmeler yapabilirsiniz. WooCommerce, site hızı üzerinde kontrole sahip değildir. Site hızınız, kiraladığınız barındırma hizmetine, sunucuları büyük sitelerle paylaşıp paylaşmadığınıza ve diğer dış etkenlere bağlı olacaktır. WooCommerce kullanıcıları genellikle web sitelerine site hızını düşürebilecek birden fazla eklenti ekler. Unutmayın, siteniz ne kadar hızlı olursa, müşterileriniz size o kadar çok para kazandırır! :)
9) PCI-DSS uyumluluğu
O da nedir? dediğinizi duyar gibiyiz :) Ödeme Kartı Sektörü Veri Güvenliği Standardı(PCI-DSS), tüm kredi kartı bilgilerinin güvenli bir şekilde saklanmasını sağlamak için tüm şirketler tarafından talep edilen bir sektör güvenlik standardıdır. Shopify, Düzey 1 PCI-DSS uyumluluğu sertifikasına sahiptir. Ancak WooCommerce otomatik olarak uyumlu değildir, uyumluluğu sürdürmek için bir üçüncü taraf eklentisi gerekecektir. Örneğin Stripe, PCI-DSS uyumlu bir eklentidir.
10) Kesintisiz hizmet
Siz hiç Shopify ile kurulan bir websitesine ulaşılamadığını gördünüz mü? Biz görmedik! :) Shopify, sağladığı barındırma(hosting) sunucuları ile markalara güvenli, hızlı ve kesintisiz bir hizmet sağlamaktadır. WooCommerce'da ise güvenilir ve kesintisiz bir hosting(barındırma) sunucusu bulmak tamamen size kalmıştır.